Seværdigheder i Vendsyssel

seværdigheder i vendsyssel
Holder du ferie i Vendsyssel er der et hav af muligheder for sjove og spændende aktiviteter både for børn og voksne. Uanset vejret er Nordjylland klar med en masse tilbud indendørs og udendørs.

Besøg f.eks Fårup Sommerland eller skønne Lønstrup, der byder på en masse kunstnere, både smykke- og glaskunstnere og keramikere. Her finder du også flere gode restauranter og en utrolig smuk og barsk natur.

Interesserer du dig for kunst, er Lønstrup helt klart et besøg værd, men også Skagen byder på en masse fantastiske oplevelser og kunstmuseer, hvor du kan se malerier af de berømte Skagensmalere. Her finder du også Danmarks største vandreklit, Råbjerg Mile, der hvert år flytter sig 15 meter.

Nørlev Strand og Skallerup Klit byder også på store naturoplevelser. Du kan nyde den dejlige strand og det smukke Vesterhav eller gå en tur i de fredede indlandsklitter. Tæt på vores sommerhus ligger Skallerup Seaside Resort, hvor der er god mulighed for at købe dagligvarer og en masse spændende aktiviteter for børn og voksne.

Syd for Lønstrup ligger Rubjerg Knude fyr på kanten af havet. Fyret blev slukket i 1968 og siden da har sandet begravet Rubjerg Knude fyr og er vandret på den anden side af tårnet, så man nu igen kan se ud fra toppen af fyret. Det er en fantastisk oplevelse, som nok desværre ikke være muligt om ganske få år, for fyret ligger i dag kun få meter fra klinten.

Herunder finder du et udpluk af alle de attraktioner, vi kan finde på, at du kan besøge i Vendsyssel.

Fårup Sommerland

Rubjerg Knude

Naturoplevelser Hjørring

Skallerup Indlandsklitter

Aalborg Zoo

Ørnereservatet ved Skagen (Eagleworld)

Skagen Bunkermuseum

Grenen Kunstmuseum

Skagens Museum for Kunst

Hirthals Fyr

Vennebjerg Golf Pay & Play

Michael og Anna Anchers hus

Vendsyssel Historiske Museum

Drachmanns hus Skagen

Vandhuset Hjørring

Maarup Kirke

Strandfogedgården Rubjerg Knude

Lønstrup

Bangsbo Museum

Nordjyllands Kystmuseum

Børglum Kloster

Voergaard Slot

Nordsøen Ocenarium

Bunkermuseet Hirthals

Råbjerg Mile